woensdag 12 december 2007

Droomprins?


Er is een nieuw boek over liefde en geluk op de markt: 'De prins op het witte paard', van Mira Kirshenbaum. Ik heb het nog niet gelezen, maar de titel en de boekbeschrijving spreken me wel aan.
Stel je eens voor dat je echt uit een boekje kunt leren wie de ware voor je is. Dat zou de wereld een hoop ellende, verdriet en echtscheidingen besparen. Het geheim zit in het toverwoordje 'chemie'. Als er in een relatie geen chemie zit, dan is deze gedoemd te mislukken, volgens de Amerikaanse schrijfster. Maar wat is nou die befaamde chemie? Daar kan ik niets mee, dacht ik. Voor beelddenkers is zo'n begrip te abstract. Maar in het boek van Mira Kirshenbaum worden vijf ingrediƫnten genoemd die zo'n begrip tastbaar maken, namelijk:
  1. Voel je je op je gemak bij elkaar?
  2. Voel je je veilig in je relatie?
  3. Is het leuk om samen te zijn?
  4. Voel je passie en genegenheid voor elkaar?
  5. Voel je wederzijds respect?

Chemie is dus een kwestie van gevoel: het is er of het is er niet. Gevoelens kun je niet afdwingen, maar je kunt wel 'gereedschap' gebruiken om geluk in de liefde te vinden. Het boek van Mira Kirshenbaum is zo'n stukje gereedschap. Misschien een leuk kerstkado voor jezelf of een vriend(in)?
Meer weten over het boek 'De prins op het witte paard'? Ik vond informatie op de website van Uitgeverij Archipel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Je moet wel eerst verliefd worden natuurlijk. Verliefd zijn zorgt er voor dat je je aangetrokken voelt tot en verlangt naar iemand. Niet iedere verliefdheid mondt uit in een liefdesrelatie. De chemie zorgt er voor dat er een liefdesrealtie ontstaat. Als er geen chemie is en de verliefdheid is voorbij dan zal de relatie geen stand houden.